Çene Cerrahisi
Diş Hekimliğinde Cerrahi,
Genel tıbbın tüm dallarında olduğu gibi cerrahi çok özel bir disiplin ve koordinasyon gerektiren bir çalışma alanıdır. Diş hekimliğinde cerrahi; çene kemikleri sert ve yumuşak dokularda (damak, dudak, diş kökleri bölgesinde) yapılan cerrahi çalışmalar olup, damarlar ve sinirler ile iç içe olması uzman hekimler ve yüksek disiplin içerisinde uygulanmasını gerektirmektedir.
Dolgu Tedavisi
Konservatif diş tedavisi ile dişlerin korunarak en az madde kaybıyla yapılan bir tedavi şeklidir. Genel olarak diş çürüklerinin tedavisini kapsayan bu bilim dalı ile ilgili ayrıntılı bilgi vermek yerinde olacaktır.
İmplant
Eksik dişlerin yerine; diş işlevini ve estetiğini tekrar kazandırmak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleridir. İmplantlar kemiğe tutunduktan (osseointegrasyon) sonra üzerlerine bir veya birden fazla diş, köprü veya hareketli protezler yapılmaktadır.
Kanal Tedavisi
Her dişin ortasından onun beslenmesini ve duyarlılığını sağlayan damar ve sinir paketi geçer. Bu damar – sinir paketine dişin pulpası denir. Çeşitli nedenlerle pulpa zarar görürse, artık iş göremez hale gelip, enfeksiyon odağı potansiyeli taşımaya başlar. İşte bu şekildeki pulpanın çıkartılıp, yerine yapay maddelerle dolgu yapılmasına kanal tedavisi denir.
Oral Diagnoz ve Radyoloji
Diş hekiminin kapsamlı muayenesini içerir. Genel sağlık durumunuz ve varsa sürekli kullandığınız ilaçlarla ilgili bilgi alınır; genel ağız muayeneniz yapılır. Tedaviden beklentileriniz değerlendirilir. Teşhis amaçlı röntgen tetkiki istenebilir.
Ortodonti
Ortodonti nedir?
Ortodonti bölümünde; çapraşık dişlerin düzeltilmesi, diş, çene ve yüzdeki uyumsuzlukların giderilmesi ile ilgili tedavi uygulamaları gerçekleştirilir.Ortodontistler tarafından uygulanan ortodontik tedaviler çene kemiğinin ve dişlerin doğru yerde ve konumda yerleşmesini sağlar. Dişlerdeki çapraşıklıkların düzeltilmesi ile önemli bir estetik kazanım sağlandığı gibi, ağız ve diş sağlığına da pek çok katkıda bulunur.
Pedodonti
Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği)
0 yaş ile 14 yaş arası çocukların süt dişleri ile daimi dişlerinin sağlıklı gelişimini ve korunmasını sağlayan diş hekimliği bölümüdür.Pedodontik uygulamaların başarısında bir çok faktörün rolü vardır ancak başarının temelini hasta-hekim ilişkisi oluşturmaktadır. Kurulan iletişim sayesinde çocuğun korku ve endişesi azaltılabilir, kendini güvende hissetmesi, uyumlu olması ve rahatlaması sağlanır.
Protez ve Köprü
Bir veya daha fazla dişinizi kaybettiyseniz, bu durumun ağız sağlığınızı, estetiğinizi ve konuşmanızı ne kadar önemli ölçüde etkilediğini bilirsiniz. Protezler size kaybettiklerinizi iade eder.
Diş hekimliğinde protezler, kaybolan dişlerin ve dokuların, çiğneme fonksiyonlarını, konuşmaya katkılarını ve estetiğini iade ederken mevcut dokuların da sağlığının korunmasına yardımcı olmak üzere yapılan apareylerdir.